SIP Trunking

SIP Trunking

Betaalbaar, betrouwbaar en bereikbaar met een SIP Trunk

Met SIP trunk sluit u uw telefooncentrale via VoIP aan op het openbare telefoonnetwerk (PSTN). Een toepassing die uw bedrijf flinke kostenbesparingen oplevert op infrastructuur en gesprekskosten. Hierbij is het belangrijk dat uw huidige telefooncentrale SIP trunk telefonie ondersteunt. Lilytel is namelijk SIP provider en kan met SIP telefonie VoIP gesprekken tegen fors lagere kosten afhandelen.

Hoe Sip Trunk werkt

Uw telefooncentrale staat in verbinding met het openbare telefoonnet. Het openbare telefoonnet registreert het nummer dat u heeft ingegeven en routeert het gesprek vervolgens naar de juiste locatie via traditionele telefoonlijnen. SIP trunk maakt het mogelijk dat een telefoongesprek voor een groot deel over het Hosted VoIP platform (bijvoorbeeld via (A)DSL ) getransporteerd wordt. Het IP-netwerk is naast het transporteren van data ook uitermate geschikt voor het transporteren van spraak. SIP trunk combineert aansluitingen voor zowel data als spraak in één enkele lijn. De SIP trunk is als het ware een katalysator tussen uw telefooncentrale (PBX) en uw internetverbinding. Het grote voordeel hiervan is dat een telefoongesprek over een IP-lijn beduidend goedkoper is dan via een traditionele telefoonlijn.

Bedrijfven met veel internationale telefonie, die nu bellen via een ISDN infrastructuur, kunnen tot wel 90 % besparken op belkosten door een de centrale uit te rusen met een SIP module

top