Ethernet

Ethernet

Ethernet is uitermate geschikt voor bedrijven, overheden en andere instellingen waarbij een 2 Mbit/s verbinding niet (meer) volstaat en behoefte is aan symmetrische up-/downstream snelheden. Bijvoorbeeld omdat deze gebruikt worden voor grotere volumes data-, voice- en internetverkeer. Ook voor locaties waar DSL niet beschikbaar is door afstand beperking, biedt Ethernet uitkomst. Ethernet is aanzienlijk minder afstand gevoelig en heeft daardoor een hogere dekkingsgraad. Ethernet is een toekomst zekere oplossing: eventuele toenemende bandbreedtebehoeftes kunnen eenvoudig zonder kostbare upgrades of ingrijpende migraties ingevuld worden. Ethernet is tot slot ideaal voor bedrijven en instellingen die (nog) niet kunnen inschatten hoe snel zij gaan groeien en een oplossing zoeken voor de ‘groei’.

Ethernet technologie wordt al jarenlang succesvol toegepast voor ‘Local Area Networking’ (LAN). Sinds kort is het aantrekkelijk om Ethernet technologie toe te passen in de vorm van ‘Wide Area Networking’ (WAN). Lilytel maakt het mogelijk om meerdere locaties in de vorm van een Virtual Private Network (VPN) of Punt-Punt verbinding aan elkaar te koppelen. Hierdoor ontstaat in feite één groot Local Area Network (LAN) op basis van IEEE 802.3. De Ethernet technologie maakt ook een razendsnelle en betrouwbare verbinding met het internet mogelijk.

Ethernet is de meest gebruikte technologie voor lokale netwerken (LAN) en wordt onderverdeeld in de volgende vormen:

10 Mbit/s Ethernet (10Base-T)
100 Mbit/s Fast Ethernet (100Base-T)
1 Gbit/s Gigabit Ethernet (1000Base-LX/-SX)

Ethernet is een OSI laag 2 dienst. Dit betekent dat onder andere de routers voor de invulling van de IP-functionaliteit niet nodig zijn. Ook is deze dienst uitermate geschikt voor organisaties die Ethernet willen gebruiken als transportmedium en zelf hun routers voor de IP-functionaliteit (OSI-laag 3) willen installeren en beheren, of dit door een derde partij laten invullen.

Ethernet vervangt vaste verbindingen en frame relay- of ATM-netwerken. Doordat de dienst gebruikmaakt van ‘point-to-point’- of ‘any-to-any’-verbindingen, profiteert u van optimale flexibiliteit. U bepaalt zelf welke locaties worden gekoppeld en wie toegang heeft tot het virtuele netwerk. Dit alles geïntegreerd in één platform met een internationaal bereik en een bewezen technologie: Ethernet.

Ethernet-over-Koper, bandbreedtes tot en met 20 Mbit/s
Ethernet-over-Glasvezel, bandbreedte tot en met 1 Gbit/s

Lilytel levert deze aansluitingen via alle telecomaanbieders van Nederland met als voorwaarde dat het product en het dekkingsgebied dit toelaat.

top